Tuesday, March 29, 2005

Pressmeddelande

SVERIGES STÖRSTA FILDELNINGSNÄTVERK UPPMANAR TILL BOJKOTT

Piratbyrån, Networks United och The Pirate Bay kallar från och med 1 april till en nationell bojkott mot företagen bakom Antipiratbyrån och svenska IFPI. Idag lanserar Piratbyrån och Networks United sajterna bojkott.com respektive bojkott.nu.

- Det ligger i digitala filers natur att kunna kopieras, säger Tobias Andersson från Piratbyrån.

Antipiratbyråns uppdragsgivare har redan visat vad de behagar att lägga våra pengar på. Snarare än att investera i kvalitetsförbättringar har dessa företag valt att satsa på maffialiknande skrämselaktioner och regelrätta förföljelser av sina egna konsumenter.

Brott mot personuppgiftslagen, brott mot lagen om elektronisk kommunikation, brott mot sekretesslagen, bedrägeri, falskt åtal, obefogad angivelse, falsk tillvitelse, bevisförvanskning; listan på Antipiratbyråns skumraskaffärer kan göras längre. Och IFPI har lovat att göra samma sak om fildelningen fortsätter.

- Oavsett vad Henrik "Bagdad-Bob" Pontén påstår är fildelning här för att stanna, säger Dan Egerstad från Networks United. Om man inte kan anpassa sig till den nya marknaden, har man ingenting där att göra.

Piratbyrån och Networks United uppmanar alla konsumenter att omedelbart sluta bekosta Antipiratbyråns och IFPI:s krig mot teknologins utveckling.

När vi konsumerar kultur förväntar vi oss att våra pengar investeras i kvalitetsförbättringar, inte i rena hot och förföljelser. Det är dags att svälta ut parasiterna.


KONTAKT:

http://www.bojkott.nu/
http://www.bojkott.com/
http://www.bojkott.org/
http://www.bojkott.net/

KONTAKTPERSONER:

Dan Egerstad, Networks United, 0762-56 50 47
Tobias Andersson, Piratbyrån, 0734-07 20 91



Piratbyrån är Sveriges mest välbesökta hemsida kring upphovsrätt, patent och varumärken och har omkring 40 000 registrerade medlemmar.

Networks United är en sammanslutning av Sveriges största Direct Connect-hubbar. Tillsammans har de omkring 500 000 svenska användare.

The Pirate Bay är världens största BitTorrent-tracker med omkring 700.000 svenska användare.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home